ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 25 g - PORTO MUINOS

12,00 zł
Brutto

ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME

Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Zwrot towaru

SKŁADNIKI

algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.

Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku.

Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.

Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.

Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli. Zaleca się spożywanie ok. 4 g alg wakame na osobę na dzień.

Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do sześciu razy w stosunku do swojej suchej wagi.Gotować według uznania ok. 5 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;

Tłuszcz: 2,0 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;

Węglowodany: 3,0 g;

w tym cukry: 0 g;

Błonnik: 34 g;

Białko: 17 g;

Sól: 12,4 g

INFORMACJA ALERGENNA

może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu, po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

8437001476268
8 Przedmioty

Specyficzne kody