ALGI MORSKIE SUSZONE - NORI PŁATKI BIO 25 g - PORTO MUINOS

12,00 zł
Brutto

ALGI MORSKIE SUSZONE - NORI 

Ilość
Obecnie brak na stanie


 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Zwrot towaru

SKŁADNIKI

algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli.

Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.

Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.

Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.

Najbardziej lekkostrawne, o czerwonej barwie. Zawierają najwięcej białka spośród wszystkich wodorostów oraz uważane są za najsmaczniejsze.

Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna:  909 kJ/ 306 kcal

Tłuszcz: 1,1 g; 

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,49 g;

Węglowodany: 7,1 g;

w tym cukry: < 0,5 g;

Błonnik: 22,9 g;

Białko: 33,2 g;

Sól: 0,7 g

8437001476848

Specyficzne kody