Baton Frupp truskawka Celiko

3,02 zł
Brutto

Frupp truskawka

Ilość
Obecnie brak na stanie


 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Zwrot towaru

Składniki:

truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna 1578 kJ / 373kcal

Tłuszcz 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g

Węglowodany 85 g

w tym cukry 65 g

Błonnik 8,2 g

Białko 2,9 g

Sól* 0,03 g

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

Zawartość polifenoli 500 mg/100g produktu.

Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.

Truskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne. Owoce te zawierają więcej witaminy C niż cytryna, ale także witaminy A, B1, B2 oraz PP. Truskawki są ważne w diecie kobiet ze względu na żelazo, które chroni przed anemią. Zawarte w truskawkach sole wapnia i fosforu wzmacniają kości i zęby. Truskawki poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów. Baton Frupp truskawka nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę. Produkt ma w składzie aż 8% wspomagającego układ trawienny błonnika. Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 37 kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne słodycze, na długo zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom. Liofilizowany baton truskawkowy nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.

5900038003033

Specyficzne kody