- Obecnie brak na stanie

Frupp banan, marchew, marakuja
Bezpieczne zakupy
Szybka dostawa
Zwrot towaru
Składniki:
banan (28%), zagęszczony sok owocowy (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, przecier z marchwi (10%), zagęszczony sok z marakui (5%), substancja żelująca: pektyny, sok w proszku z marakui (0,3%) (maltodekstryna, zagęszczony sok z marakui)
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1561 kJ /368 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 84 g
w tym cukry 53 g
Błonnik 9,0 g
Białko 3,5 g
Sól 0,10 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Marakuja jest dobrym źródłem karotenów, niacyny, kwasu cytrynowego. Zawiera również duże ilości witaminy C, wapnia oraz żelaza. Spożywanie marakui dodaje energii i wspomaga działanie układu nerwowego. Banan to owoc, który zawiera wszystkie najważniejsze witaminy - A, C, E, K oraz te z grupy B. Nie brakuje w nim także błonnika oraz składników mineralnych - magnezu, fosforu i wapnia. Jednak najwięcej jest w nim potasu. Marchewka jest jednym z pierwszych pokarmów podawanych dziecku, jednak dietetycy szczególnie polecają ją osobom starszym. Przemywa naczynia krwionośne, reguluje pracę żołądka, utrzymuje w zdrowiu wątrobę oraz wyostrza wzrok. Co sprawie, że marchewka jest dobra na wszystko? Karoten, czyli prowitamina A. Ponadto marchewka ma dużo witaminy B1, B2, PP, KK. Ma też sporo wapnia, potasu, żelaza, miedzi, fosforu, a nawet jodu. Dzięki tym składnikom marchewka nie tylko daje zdrowie, ale i urodę. Zawarty w niej potas sprawia, że skóra jest jędrna, gładka, a witamina A, jedna z witamin młodości, wygładza zmarszczki. Baton Frupp baton, marchew, marakuja nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę. Produkt ma w składzie aż 9% wspomagającego układ trawienny błonnika. Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 44 kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne słodycze, na długo zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom. Liofilizowany baton nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.