BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g – AMYLON

3,78 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie


 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Zwrot towaru

SKŁADNIKI

skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8%),  mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.

Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.

Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.

Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal

Tłuszcz: <0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  <0,1 g

Węglowodany: 85 g

w tym cukry:  1,7 g

Białko: 0,8 g

Sól: 0,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.

8594006668361

Specyficzne kody