BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

3,46 zł
Brutto

BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) 

Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Zwrot towaru

SKŁADNIKI

skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.

Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.

Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM

Wartość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal;

Tłuszcz: 2,3 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;

Węglowodany: 73 g;

w tym cukry: <0,5 g;

Białko: 4,8 g;

Sól: 0,03 g;

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

8594006666480
3 Przedmioty

Specyficzne kody