Mąka z tapioki 400g

6,62 zł
Brutto

Powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak i nie powoduje alergii. Używana głównie do zagęszczania zup, sosów, musów i lukrów.

Ilość
Obecnie brak na stanie


 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka dostawa

 

Zwrot towaru

SKŁADNIKI

tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1507 kJ / 355 kcal

Tłuszcz - 0,02 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 88 g,

w tym cukry - 3,4 g

Białko - 0,2 g

Sól - 0 g

makatapioka

Specyficzne kody